Order

You can order the cd by filling out the form below. When you press "Order now" you wil receive an email with payment instructions.

As soon as the payment is complete the cd will be sent to you.

First name:

Last name:

Street + nr.

Zipcode:

City:

Country:

Email:

Yes I would like to receive Margriet Sjoerdsma's newsletter!

Margriet Sjoerdsma

Over Margriet Sjoerdsma:

Margriets eerste 3 cd's (With the whisper of a morning -2006- en Bloom -2008- Drawing Circles-2011) brachten haar op podia als het North Sea Jazz Festival, the Hague Jazz, het Concertgebouw, Paradiso en de Kleine Komedie. Ze was te gast bij radioprogramma's als Opium, Cappuccino, Met Het Oog Op Morgen, Tros Muziekcafe en 3FM. In seizoen 2009-2010 was Margriet te gast in de Jazzimpuls theatertour, samen met pianist Dimitar Bodurov.

Naast haar eigen muziek vindt Margriet het een welkome uitdaging en afwisseling om nieuwe projecten te starten en samen te werken met andere muzikanten. Zo was ze reeds te gast bij het Rembrandt Frerichs trio, Nueva Manteca en de Dutch Swing College Band. Afgelopen jaren tourde ze met verschillende formaties door Bulgarije, (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival) Kroatië (Bale Jazz), Thailand, Taiwan en Zuid-Korea.

Momenteel werkt Margriet aan een nieuw project: 'Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy'. Dit is een project samen met violist Dan Cassidy (IJsland), de broer van Eva, die nog op het fameuze 'Songbird' album heeft meegespeeld. In seizoen 2013-2014 was A Tribute to Eva Cassidy een groot succes met uitverkochte concerten door het hele land. Inmiddels is de cd A Tribute to Eva Cassidy uitgebracht. In februari 2013 waren Margriet Sjoerdsma , Dan Cassidy, Arie Storm en Cord Heineking te gast bij VPRO's Vrije Geluiden, Ned. 1 en in augustus 2013 bij de Uitmarkt bij Kunststof TV, Ned.2. In 2015 beleeft A Tribute to Eva Cassidy haar reprise met wederom 30 concerten in de Nederlandse theaters. In augustus gaat Margriet 3 maanden richting Noorwegen om haar nieuwe plaat bij elkaar te schrijven.

De pers over A Tribute to Eva Cassidy (2013):

'Deze Limburgse (Sjoerdsma) is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan die van de te jong overleden Amerikaanse zelf. Een absolute aanrader daarom als ze volgend jaar de Nederlandse clubs langs reist met dit programma, waarin Dan Cassidy-de broer van- ook viool speelt.'
Bart Wijlaars Telegraaf 2013

'Een meer dan waardig eerbetoon'
Hans van der Maas OOR 2013

Met 'Tribute To Eva Cassidy' heeft ze een indrukwekkend eerbetoon gemaakt, een hommage aan Eva Cassidy en daarmee een huldebetoon aan de eenvoud.
Frank Huser Jazzflits 2013

Net als de platen van Eva Cassidy zorgt dit eerbetoon aan de betreurde zangeres daarom voor kippenvel, bezinning en emotie. Ik had op voorhand flink wat twijfels, maar Margriet Sjoerdsma heeft ze allemaal weggenomen en heeft dit bovendien gedaan op even imposante als emotievolle wijze. Prachtige plaat en een mooi eerbetoon aan een unieke zangeres
Erwin Zijleman Krenten uit de Pop 2014

De pers over Drawing Circles (2011):

"(…) Dat alles leidt tot een fijne, karaktervolle plaat met het gevoel van een fris briesje in de haren. Van de meer uitbundige liedjes tot aan de ragfijne en knappe kleine nummers."
Niels Steeghs Kindamusik Oktober 2011

'Soms losjes en met lijntjes naar het werk van Tuck and Patty. Dan ook weer intens zoals Joni Mitchell.'
Jean-Paul Heck muziek.nl 2011

"Margriet Sjoerdsma sluit overtuigend aan bij de succesvolle singer-songwriters met een eigen geluid die Nederland rijk is"
Platomania 2011

De pers over Bloom (2008):

'Bloom is een beeldschoon cross-over album geworden, waarop de pop- en jazzelementen in perfect evenwicht zijn. Sjoerdsma's prettige, flexibele stem voelt zich in beide genres thuis en tilt alle teksten als geloofwaardige verhaaltjes boven de muziek uit.'
Ruud Meijer HP de Tijd 2009

'Een volwassen plaat waar de fascinerende zangstem centraal staat, met prachtig werk van genoemde pianist, backing vocalisten,vier strijkers, bassist Cord Heineking, drummer Jasper van Hulten. Geweldige arrangementen waarin nergens een teveel aan noten.'
Ton Ouwehand Tubantia 2008

De pers over With the whisper of a morning (2006):

'Het verdient bewondering als je met een debuut komt dat van begin tot eind boeit. Margriet Sjoerdsma toont met 'With the whisper of a morning' aan dat ze dit kan.' 'Met 'laid back' gezongen nummers, verrassende arrangementen en swingende musici is dit een plaat om blijvend van te genieten. Haar stem is warm, haar intonatie lyrisch en persoonlijk. Nederland heeft er weer een voortreffelijk jazzvocaliste bij!'
Frank Huser Jazzflits 2006

'Ons land is nu een veelbelovende zangeres rijker' Hans Dijkstal
Financieel Dagblad 2006

Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy

Vrijwel iedereen die Eva Cassidy voor het eerst hoort zingen, vraagt zich twee dingen af: wie is dit en waarom ken ik haar nog niet? Eva Cassidy (1963 – 1996) die met haar postuum verschenen album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. Haar succes begon twee jaar na haar dood in Engeland en breidde zich vervolgens uit naar de rest van de wereld. De Amerikaanse zangeres was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was. Eva was pas 33 jaar toen ze in 1996 aan huidkanker overleed. Haar versies van 'Field of Gold' en 'Over the Rainbow' hebben eeuwigheidswaarde en ze kan beroemdheden als Eric Clapton, Katie Melua en Paul McCartney tot haar fans rekenen. Inmiddels heeft ze meer dan 10 miljoen platen verkocht. Eva's handelsmerk was haar sensitiviteit. Ze had een overweldigende zeggingskracht en een kwetsbaarheid die menig publiek muisstil kreeg.

In 'Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy' staat het levensverhaal van Eva Cassidy centraal, aan de hand van de prachtige tijdloze liedjes die Eva graag uitvoerde. Een intiem theaterconcert waarin Sjoerdsma zingt, spiegelt, bewondert en vragen stelt. Wie was Eva Cassidy? Hoe komt het dat haar stem zoveel mensen raakt? Wie waren haar voorbeelden? Waarom durfde deze geweldige zangeres die zovelen inspireerde zelf nauwelijks het podium op? Het is bijzonder dat Eva's broer, Dan Cassidy (IJsland) op viool te gast zal zijn in dit programma. Dan is te horen op veel van Eva's albums.

Klik hier voor de officiele trailer met Dan Cassidy: