vocalist, songwriter, vocal coach

Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix

De Telegraaf

‘Sjoerdsma is van wereldniveau’

Favorite Songs

Begin 2020 is dit duo weer op tour met een reeks van 20 concerten!

Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Margriet Sjoerdsma terug richting de theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix, die eerder samenwerkte met grootheden als Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp) en Eric Vloeimans. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs. Ook schreven ze speciaal voor deze voorstelling een aantal nieuwe songs. In 2019 gaven ze 20 concerten, begin 2020 zullen ze in de Nederlandse theaters te zien zijn met een nieuwe reeks concerten!

Dit getalenteerde duo laat op onnavolgbare wijze horen waarom deze liedjes nou zó goed zijn en hoe deze fier overeind blijven in de intieme bezetting van slechts een stem en piano. Verwacht kleine, ingetogen vertolkingen, maar ook de nodige up tempo en uitbundigheid op het podium.

Vakmanschap, speelsheid, humor en heartfelt muziek gaan in deze voorstelling hand in hand. Deze twee musici en verhalenvertellers nemen het publiek mee op reis gedurende een onvergetelijk muzikaal avontuur, waarin de nodige glimlach en een onvermijdelijke traan elkaar afwisselen.

Telegraaf: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf. ****

Musicmaker: Derix’ mooie ingetogen spel maakt diepe indruk.*****

Margriet Sjoerdsma: zang

Egbert Derix: piano

Officiel trailer Favorite Songs – Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix